Fundatie strandpaviljoen

Dat het niet altijd grote of langlopende projecten hoeven zijn wordt bewezen door het volgende project; De omvang van een project zegt niets over de complexiteit.

In nauw overleg met de eigenaar van strandpaviljoen De Kust, de heer Ton Kroeze, is op het strand van Wijk aan Zee een nieuwe fundering voor het paviljoen geplaatst. Een werk dat op het eerste gezicht misschien niet spectaculair oogt maar wel degelijk haar eigen complexiteit kent door het gewenste maat- en precisiewerk.

 

Als eerst is de oude fundatie van betonplaten verwijderd waarna een flinke hoeveelheid zand is verzet om een ruim werkplateau te creëren. Vervolgens zijn palen met een lengte van 6 meter op uiterst secure wijze het strand in gespoten volgens een nauwkeurig bepaald patroon. Het plaatsen van de palen op de juiste plek is van groot belang voor het opvangen van het gewicht van de opbouw: het strandpaviljoen.

Op de kop van de palen is een inkeping gemaakt waarop tot slot een gording is aangebracht. Ook het aanbrengen van de gording is een nauwkeurige bezigheid daar deze exact waterpas afgewerkt moet zijn.

 

Door de palen en gordingen op vaste afstanden van elkaar aan te brengen kan de opbouw van het paviljoen gestandaardiseerd worden. Dit heeft grote voordelen bij het opbouwen en weghalen van het paviljoen. Vooral de tijdswinst bij de opbouw, waardoor het paviljoen eerder open kan, is heel belangrijk.

 

Ieder project kent zo zijn eigen dynamiek en uitdaging. Maar precisiewerk op het strand is wel een heel bijzondere uitdaging. Van het resultaat van onze inspanningen zal Strandpaviljoen De Kust nog jarenlang profijt hebben

 

ADRESGEGEVENS

Beverwijkerstraatweg 42
1901 NJ Castricum
T 0251 - 656350