Herinrichting Waagplein

In opdracht van de Gemeente Alkmaar heeft Twisk en Bosman de Herinrichting van het Waagplein uitgevoerd

Twisk en Bosman is drukdoende geweest met de herinrichting van het Waagplein, ook wel bekend als de kaasmarkt in de Gemeente Alkmaar. De kaasmarkt is een van de grote toeristische trekpleisters van de Gemeente Alkmaar en moest dus niet alleen een reclameplaatje worden voor Twisk en Bosman maar ook voor de Gemeente Alkmaar.

 

Bij de uitvoering van de werkzaamheden is het gehele plein en aanliggende wegen op nieuw bestraat met gebakken bestratings materialen. Het straatwerk is geheel op traditionele wijze onder de hamer uitgevoerd. Ook werd de kademuur opgeknapt en voorzien van nieuwe wrijfstijlen met zogenaamde "kaasplank". Tevens werd het plein voorzien van nieuwe verlichting en inventaris.

 

Bij de uitvoering van de werkzaamheden diende rekening gehouden te worden met de aanliggende winkels welke bereikbaar moesten blijven.  Ook diende rekening gehouden te worden met de horeca, wat inhield dat de werkplek voor het weekend schoon opgeleverd moest worden.

 

Dat het Waagplein de toegangsweg is voor de bevoorrading van de winkels in het binnenstedelijk gebied van Alkmaar was een ander belangrijk punt. Voor deze winkels was het uiterst belangrijk dat er geen stagnatie in de bevoorrading plaats vond, er diende dus altijd een bevoorradingsroute beschikbaar te zijn.

 

Dit alles vroeg om overleg en een strakke planning en fasering.

 

Voor dit project heeft Twisk en Bosman gebruik gemaakt van de volgende diensten op GWW-gebied:

ADRESGEGEVENS

Beverwijkerstraatweg 42
1901 NJ Castricum
T 0251 - 656350